Μπορεί οι περισσότερες κασέτες μας να βρίσκονται στον κάλαθο των αχρήστων ή σε κάποιο ντουλάπι, αλλά η Tascam δείχνει να έχει άλλη άποψη για αυτές.

Το Tascam 202 mkVII είναι ένα διπλό κασετόφωνο, όπως εκείνα που μεσουρανούσαν στη δεκαετία του 1980 και απευθύνεται περισσότερο στους επαγγελματίες του ήχου ή σε όσους αγαπούν τον ρετρό ήχο και θέλουν να συνθέσουν ένα αντίστοιχο σύστημα υψηλών ηχητικών επιδόσεων. Δεν είναι όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Tascam 202 mkVII παλιάς σχολής, καθώς στο πίσω μέρος υπάρχει συνδεσιμότητα USB, προκειμένου να μπορεί να γίνει η μετατροπή του αναλογικού ήχου της κασέτας σε ψηφιακό σήμα.

Με το βύσμα για μικρόφωνο, θα μπορεί κανείς να προσθέτει σχόλια και φωνή στο υλικό που είναι γραμμένο σε μία κασέτα που παίζει στο πρώτο deck. Όλο το υλικό αυτό μπορεί να ηχογραφηθεί στο δεύτερο deck. Στο πίσω μέρος υπάρχει και έξοδος RCA για τη σύνδεση με αυτοενισχυόμενα ηχεία. Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς ότι η πρωτοβουλία της Tascam σηματοδοτεί την επιστροφή της κασέτας στο ηχητικό περιβάλλον, αλλά αποτελεί μία ενδιαφέρουσα αναβίωση για το μέσο αυτό.

Το διπλό κασετόφωνο της Tascam είναι ήδη διαθέσιμο στις αγορές σε ενδεικτική τιμή που δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ότι πρόκειται για ένα επαγγελματικό προϊόν ήχου.

Πηγή: pestaola.gr